
Hallo
Ik ben Arne Goderis
De bakker achter Pure Dough, en mijn hart ligt bij desem. Mijn liefde voor brood begon jaren geleden, toen ik ontdekte hoe je met simpele, pure ingrediënten iets zo bijzonders kunt maken. Desem heeft me vanaf het begin gefascineerd – het is een levend product, vol karakter en diepgang, en elke keer brengt het weer iets nieuws.
Door de jaren heen heb ik me volledig ondergedompeld in het vak. Met opleiding aan Ter Groene Poorte, waar ik in 2015 afstudeerde. Daarna heb ik met veel praktijkervaring mijn ambacht verfijnd. In 2018 ben ik naar Amerika verhuisd. Daar heb ik gewerkt als broodbakker en heb ik veel ervaring op gedaan.
Voor mij is Pure Dough meer dan een bakkerij. Het is een manier van leven, een plek waar ik mijn liefde voor brood, desem en ambacht kan vormgeven op een manier die klopt met wie ik ben. Klein, eerlijk en met aandacht. Ik hoef niet te groeien om succesvol te zijn. Zolang ik mensen kan raken met wat ik maak en zelf dicht bij mezelf kan blijven is dat voor mij genoeg.

Op 16 september 2025 werd ik officieel erkend als ambachtsman door de Commissie Ambachtslieden van de FOD Economie.
Deze erkenning bevestigt het authentieke karakter van mijn werk als ambachtsman, vakmanschap waarmee ik elk brood maak en de knowhow die ik door de jaren heen heb opgebouwd.
Voor mij is dit een waardevolle bevestiging van mijn toewijding aan puurheid, traditie en kwaliteit.











